november 2022

Speelgoedavonturen!

In het thema ‘Sint en Piet!’ beschouwden we filmpjes waarin een toneelspeler met zijn hand en twee oogjes een wezentje creëerde. Het figuurtje beleefde grappige, korte verhaaltjes met telkens een ander stuk speelgoed. We observeerden de filmpjes en bespraken onder meer de verhaallijn, de uitbeeldingen met de handen, de geluiden en de rol van elk figuurtje. Hierna was het tijd om per twee zelf een klein, gelijkaardig stukje te bedenken en in te oefenen. Natuurlijk moest het toneeltje een andere verhaallijn hebben dan de verhaaltjes die we bestudeerden. Wanneer iedereen er klaar voor was, voerden we het toneeltje uit met onze klasgenoten als publiek. Om ons werk achteraf beter te kunnen evalueren, werd elke prestatie gefilmd. Na het bekijken, beseften we inderdaad wat er in het toneeltje al goed ging en wat we er nog aan konden verbeteren. Het was een creatieve, plezierige en leerrijke activiteit!

e herfst in vele kleuten
De herfst is er weer! Wat een mooie kleuren zien we dan.
Na het verzamelen van heel wat herfstmateriaal tijdens de voorbije herfstwandeling gingen we sorteren. Daarna gingen we kleuren mengen en maakten zo nieuwe kleuren zoals oranje en bruin. We deden dit met verf op karton. Wat was dat een ontdekking!
Het aangeleerde lied rond ‘Zwiep, doet de eekhoorn met zijn pluimstaart’ was zo aantrekkelijk dat de kleuters graag een eekhoorn maakten met een staart die kon wapperen. Heel wat takjes en uitgekozen herfstmateriaal werden rond de eekhoorn gekleefd. Wat kregen we een mooi geheel.
Met plasticine werden veel paddenstoelen geboetseerd. De vliegenzwam werd het meest uitgekozen door de kleuters. Ook evenveel stippen als de kabouter op de opdrachtkaart aangaf, hameren op de paddenstoel deden de kleuters graag.
Aan kleuren zeker geen gebrek tijdens het werken rond de herfst, het seizoen met de mooiste kleuren.
Juf Hilde
Herfstwandeling.
Genieten van de laatste warme zonnestralen.
De kleurenpracht in de natuur aanschouwen.
Dartel spelen in de wei.
Wolken kijken liggend op onze rug in het zachte gras…
Wat is de herfst toch een pracht van een seizoen!
amen maken we er iets lekkers van!

Net voor het verlengde weekend van wapenstilstand konden we samen genieten van het maken van een super lekkere appelcrumble.
Eerst mochten we de appels schillen en in partjes snijden – dan de ingrediënten afwegen en bij elkaar mengen – daarna onze bakplaat vullen en deze mocht alles in de oven.
Wat rook het lekker in de klas!
Smullen deden we achteraf met veel plezier!

Reacties zijn gesloten.