Juni 2019

Meten van een kilometer

De kinderen van het 3de leerjaar maten met verschillende meters de afstand van een kilometer.

Het was een leuke en leerrijke les met actieve kinderen!

Seppe de kikker / 1e kleuterklas

Op een droge morgen werd de eerste kleuterklas door Doran Marijke verwelkomd in haar natuurklasje voor een natuuractiviteit.

Deze keer stelde Doran Marijke ons voor aan Seppe de kikker. Een vrolijke en lieve kikker die ons graag meer leerde over zichzelf.

Om ons helemaal in te leven in Seppe, de kikker, mochten we springen als een kikker. Dat was moeilijker dan gedacht! Onze poep stak in de lucht, onze knieën plooiden naar buiten en onze handen werden nat van het gras.

Van al dat springen kregen we honger en was het tijd voor een hapje en een drankje. In onze brooddoos zat een lekker boterhammetje. In Seppe zijn doosje zat een mug en een spin. De dikke spin was voor ’s middags, maar de mug mocht Seppe nu opeten met zijn lange roltong.

We speelden nog een spelletje waarbij we één mug en één spin moesten verzamelen. Daarvoor moesten we goed zoeken tussen alle takjes en blaadjes in het bos.

Dan was het tijd om echte dikkopjes en kikkervisjes te bewonderen in kleine bokaaltjes, die Jan met het net uit de vijver had gevist. Ook was het Jan gelukt om een echte kikker uit de vijver te vissen. Deze sprong met zijn gekke kikkerpoten snel terug naar de vijver.

Wat waren we verwonderd over zoveel natuurpracht!

juf Els

Hapjes maken voor papa

Eerst kraken we de harde noten. De noten halen we uit de gekraakte schelpen.
Deze verzamelen we in een pot.
Met een hakmachine hakken we de noten klein.
We wegen de noten af en mengen deze met gesmolten chocolade.
Met twee lepeltjes spelen we ‘kraantje’ en maken zo kleine notenchocoladehapjes.
Deze gaan dan in de frigo om te harden.
In een zakje krijgt papa deze snoepjes voor vaderdag.
‘Ik hoop dat je ze lekker vond papa ?!’

Comments are closed