januari 2021

De bewaarde zee

Met het nieuwe jaar hebben we nieuwe moed.
We moeten immer mee zorg dragen voor onze aarde. Maar waarom en hoe?
Hierover kregen we een duidelijke workshop van Marijke.
We leerden een zeevolkje kennen en hun problemen doordat de zee zo vervuild is door plastic.
We ontdekten hoe dat plastic in zee terechtkomt, wat er met al dat plastic in zee gebeurt.
We probeerden oplossingen te vinden om deze problemen op te lossen of te voorkomen.
Met een beetje gezond verstand lukt het ons zeker om de grote berg afval in zee te verminderen.

Pantomime  rond  de  winter !

Tijdens het thema ‘Een jaartje rond!’ speelden we in de klas een spelletje waarbij we iets moesten uitbeelden met ons hele lichaam, maar er niet bij mochten praten. Dit heet pantomime (of kortweg mime).

Per groepje kregen we een vijftiental kaartjes waarop een activiteit rond de tijd van het jaar, de winter, getekend stond. Om beurt moesten we er eentje uitkiezen en de gekozen tekening zo goed mogelijk uitbeelden. Wie van het groepje het snelst het nagebootste kaartje kon aanwijzen, mocht het kaartje nemen. Als alle prentjes aan bod gekomen waren, telde elke deelnemer zijn verworven kaartjes. Wie werd de winnaar?

Hier ziet u enkele foto’s… Herkent u het rollen van een grote sneeuwbal, het opeten van de neus van een sneeuwman, het vangen van een sneeuwvlokje op de tong, het naar beneden glijden op een slee, het met krukken hinken op één been, het voorttrekken van een slee, het vrolijk skiën, het gooien van een sneeuwbal, het spelen van ijshockey, het scheppen van sneeuw, het klappertanden in de koude…?

Expressieve groetjes van het tweede leerjaar.

Reacties zijn gesloten.